Yekta ile Mehmet

13 Haziran 2013 Perşembe

Çekirdekli Ekmek

 çekirdekli ekmek için evde mevcut olan çekirdek içleri önce tavada biraz kavrulur.
 1 paket kuru maya
1,5 su bardağı ılık su ( su biraz soğuk olursa daha iyi )
1 tatlı kaşığı toz şeker

bu malzemeler bir kapta karıştırılır ve biraz bekletilir.
bu arada ;

2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı çekirdek içi
mayalı karışım
aldığı kadar un karıştırılır.yumuşak bir hamur elde edilip ( üstteki gibi ) üstü bir bezle kapatılıp ( aşağıdaki gibi )30-40 dakika bekletilir.



 fırın tepsimizi önce yağlayıp sonra unluyoruz.
 hamuru tepsiye döküp biraz daha bekletiyoruz.
 üzerine çekirdek döküp soğuk fırına atıp 160-170 dereceye ayarlayıp 30 dakika pişiriyoruz.




 ve ekmekler hazır afiyetle yiyoruz.


Ebru Yörükoğlu
12.06.2013


2 yorum: