Yekta ile Mehmet

17 Haziran 2013 Pazartesi

BULGUR KÖFTESİ

MALZEMELER;
  • 1 su bardağı kısırlık bulgur
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • Tuz
SOS İÇİN ;
  • Salça yada domates
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • Pul biber
1 su bardağı kısırlık bulgur derin bir kaba alarak üzerine 1 su bardağı ılık su döküp üzerini kapatın.Bulgur kabarıp suyu çekince en az 5 dakika bulguru yoğurun .Üzerine 1 adet yumurta ve yeterince tuz ilave edip yoğurmaya devam edin .1 su bardağı unu azar azar ilave ederek yoğurun.Elinizi arada su ile ıslatarak yoğurun ve sonuçta yumuşak bir köfte hamuru elde edeceksiniz.Ancak gereğinden fazla un ve ya su kullanırsanız sonuca ulaşamazsınız.Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayın.Parmağınızla hamurun ortasına bastırarak çukurlaştırın.Etrafı çatlamıyorsa köfte hamurunuz hazırdır.
Derince bir tencereye su doldurun ve kaynatın.Su iyice kaynadığında köfteleri atın. (su fokurdamadan atarsanız köfteleriniz hamur kalır pişmez.)
Tam olarak piştiğinde köfteler su yüzeyine çıkacaktır.Delikli bir kepçe ile servis tabağına alın.
yağlı tavada salçayı,tuz ilave ederek öldürün.Servis tabağına aldığınız köftelerin üzerine sosu gezdirin.1 su bardağı yoğurtla ezilmiş 3 diş sarmısağı iyice çırpın ve köftelerin üzerine gezdirin.Son olarak 2 yemek kaşığı tereyağını ocakta kızdırın ve yemeğin üzerine serpin.Pul biberle süsleyin.

Sevdiklerinizle Birlikte Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder