- 1 su bardağı kısırlık bulgur
- 1 su bardağı ılık su
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- Tuz
- Salça yada domates
- Tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 diş sarımsak
- Pul biber
Derince bir tencereye su doldurun ve kaynatın.Su iyice kaynadığında köfteleri atın. (su fokurdamadan atarsanız köfteleriniz hamur kalır pişmez.)
Tam olarak piştiğinde köfteler su yüzeyine çıkacaktır.Delikli bir kepçe ile servis tabağına alın.
yağlı tavada salçayı,tuz ilave ederek öldürün.Servis tabağına aldığınız köftelerin üzerine sosu gezdirin.1 su bardağı yoğurtla ezilmiş 3 diş sarmısağı iyice çırpın ve köftelerin üzerine gezdirin.Son olarak 2 yemek kaşığı tereyağını ocakta kızdırın ve yemeğin üzerine serpin.Pul biberle süsleyin.
Sevdiklerinizle Birlikte Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder