Malzemeler:
Kırmızı Kadife Kek :
* 250 gr un
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 1 çay kaşığı tuz
* kakao ( 2 yemek kaşığı)
* 120 gr tereyağı ( oda sıcaklığında)
* 300 gr toz şeker
* 2 yumurta
* Kırmızı gıda boyası
* 1 paket vanilya
* 1 su bardağı kesik süt ( oda sıcaklığında) **
* 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
* 1 çay kaşığı karbonat
** Kesik Süt Elde Etmek İçin : 1 su bardağı sütün içine 1 yemek kaşığı limon suyu veya sirke ekleyip 5- 10 dakika bekleyin.
Labneli Krema İçin:
* 2 paket labne peyniri ( oda sıcaklığında)
* 120 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
* 1 paket vanilya
* 280 gr. pudra şekeri
* Bir çimdik tuz
Yapılışı:
Kırmızı Kadife Kekin Hazırlanması:
1. kek kalıbınızın dibini yağlayın.
2. Geniş bir kabın içine un, kabartma tozu, tuz ve kakaoyu birlikte eleyin.
3. Ayrı bir kabın içinde tereyağı ve şekeri 3 dakika kadar çırpın. Daha
sonra içine yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Gıda
boyasını da ekleyip biraz daha çırpın.
4. Unlu karışımın yarısını kaba ekleyin biraz çırptıktan sonra kesik
sütün yarısını ekleyin. Kalan unlu karışımı da kaba ekleyip yine biraz
çırptıktan sonra kalan kesik sütü ekleyin.
5. Küçük bir kap içinde sirke ve karbonatı karıştırın. Bir miktar köpürecektir.
6. Bu köpüğü kek hamurunuza katıp hızlı hızlı karıştırın ve hemen kek kalıbınıza harcınızı boşaltın.
7. Kalıbınıza 170 C fırına koyun ve 35-40 dakika pişirin. (
pişirma oranı fırına göre değişir.) Kürdan testi yapın ve pişip pişmediğini anlayın. Fırından
yaptığınız kekin kokusu gelmediği sürece asla açmayın ki kekiniz
çökmesin.
8. Fırından çıkarıp tamamen soğuyana kadar bekletin.
Labneli Kremanın Hazırlanması:
1. Labnenin suyunu süzün.
2. Labne ve tereyağını pürüzsüz bir kıvam alana kadar birlikte çırpın.
3. Pudra şekeri, vanilya ve tuz ekleyin. Homojen bir şekilde karışana kadar çırpın.
Not :Daha tatlı bir krema isterseniz daha fazla pudra şekeri ilave edebilirsiniz.
Pastanın Bir Araya Getirilmesi:
1. Kekin üzerini düzenleyin, artan kısmını mutfak robotunda ufalayın.
2. Keki ortadan ayırın ve arasına ve isteğe bağlı üzerine hazırladığınız kremayı eşit miktarda sürün.
3. Pastanın üzerini ve yan cephelerini ufaladığınız kek parçaları ile kaplayın.
_ Sevdiklerinizle Birlikte Afiyet Olsun_
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder