Yekta ile Mehmet

9 Ekim 2013 Çarşamba

Bebek Ekmeği

Dün Yekta'ya özel yapmış olduğum organik tam buğday unlu ekmeğim .Gerçekten lezzetli oldu .Parmak yiyecek olarakta verilebilir ama Yekta herşeyi koparıyor,korkuyorum  boğazına yapışır kalır diye .2-3 tane yaptım yinede kontrollü vermek lazım olmazsa ben yerim :)

 Malzemeler
250 cc ılık su
1 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
3.5- su bardağı tam buğday unu( resim aşağıda )
1 paket instant maya(bilidğin kuru maya d.oetkerinkini kulandım ben)

Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.Üzerini kapatıp biraz mayalanmasını bekliyoruz.Daha sonra istediğimiz boyutlarda parçalar koparıp fırın tepsisine koyuyoruz.Yağlı kağıt kullanmayı ve biraz unlamayı unutmayın yapışır yoksa.200 derece fırında 15-20 dk pişiriyoruz.
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder